Hurwenen | straatinfo

overige politie meldingen

Grootschalig onderzoek Hurwenen nagenoeg afgerond

overige

Het grootschalige onderzoek dat startte in de nacht van 23 op 24 september 2008 naar aanleiding van de dood aangetroffen vader en zoon De Lang uit Hurwenen is nagenoeg afgerond. Het onderzoeksteam van 15 rechercheurs is teruggebracht naar 3. De komende weken worden de laatste gegevens verzameld om de dossiers op te maken en naar het Openbaar Ministerie te sturen.
In de nacht van 23 op 24 september 2008 werden in de woning van de familie De Lang vader en zoon om het leven gebracht. Op dat moment woedde er in de woning ook een binnenbrand. De toen 47-jarige man uit Hellevoetsluis werd zwaar gewond aangetroffen bij de woning van de 52-jarige vader en zijn 23-jarige zoon. Op 11 oktober 2008 werd het levenloze lichaam van een 20 jaar oude man uit Hellevoetsluis gevonden in de Hurwenensche Kil. Op dinsdag 17 februari 2009 werden de 47-jarige man uit Hellevoetsluis en een 21- en 22-jarige man aangehouden. De 22-jarige man uit Oosterhout werd na verhoor vrijgelaten. De 47-jarige en 21-jarige man zitten nog steeds in voorlopige hechtenis. De strafzaak tegen deze verdachten is met een pro-formazitting op 26 mei 2009 gestart. Dinsdag 30 juni vindt er weer een pro-formazitting plaats. De verwachting is dat de strafzaak aan het einde van dit jaar inhoudelijk kan worden behandeld. Laatste hand De dossiers over het Hurwenen-onderzoek worden naar verwachting binnen enkele weken gecompleteerd en naar het Openbaar Ministerie gestuurd. (13)

Soortgelijke berichten

Dode man Lankforst aanleiding grootschalig onderzoek
Nijmegen

Motorrijder schuift onderuit
Erica

Verdachte Lankforst in bewaring
Nijmegen

Man doodgeschoten in Amsterdam Zuidoost
Amsterdam Zuidoost

Verdachte zaak Lankforst in gevangenhouding
Nijmegen

Verdachte steekincident opgepakt
Tilburg

Verdachten onderzoek dood man in vrijheid gesteld
Leeuwarden

Zevenaarse slachtoffer misdrijf; ex-vriend aangehouden
Zevenaar

Verdachte aangehouden na zedenmisdrijf
Kampen

Gewonde bij kettingbotsing op A58
Breda

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio